About

Coupe des Templiers

Sinds 1968

Coupe des Templiers, CDT, is een eendaags hockeytoernooi dat zich richt op een zo betaalbaar en leuk mogelijke dag voor alle bezoekers. Door ticket- en drankprijzen zo laag mogelijk te houden, zorgen wij ervoor dat elke bezoeker zo veel mogelijk kan genieten van de mooiste artiesten, de meest uitdagende hockeyspellen, en de leukste attracties. Zonder hiervoor een dief te zijn van eigen portemonnee! Samen met sponsoren, studenten en vrijwilligers maken wij dit jaarlijks mogelijk.

Sinds 1968 is Coupe des Templiers een begrip onder studenten in Nederland. Toen telde het hockeytoernooi nog maar 100 deelnemers. Vandaag de dag is Coupe des Templiers uitgegroeid tot het grootste studentenevenement van Nederland, met meer dan 5000 bezoekers! Met artiesten als Broederliefde, Big 2, Bilal Wahib, Bizzy en Turfy Gang is CDT het vetste en meest studentikoze festival van Nederland.

Na de succesvolle edities van de afgelopen jaren zijn we er klaar voor om nogmaals het grootse en meest studentikoze festival van Nederland te organiseren!

Dit jaar zal CDT plaatsvinden op 6 september.

 

Recycle systeem:

CDT hanteert een recyclesysteem bij de verkoop van dranken. Bij de entree krijg je een recycle munt, daarna werkt je bekertje of blikje als recyclemunt. Indien je geen recyclemunt of vervanger voor de munt hebt, betaal je bij aankoop van een drankje een munt extra. CDT werkt samen met drankleveranciers aan een zo duurzaam mogelijke manier om drankjes uit te serveren. Dit doen we onder andere door gebruik te maken van recyclebare bekers.

Naast de uitgifte van dranken, probeert CDT haar ‘footprint’ te waarborgen. Zo maken we gebruik van duurzame vormen van energie en werken we samen met zoveel mogelijk lokale leveranciers. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst in de festivalbranche!